Have affald og sortering

Kære Brohaven.

Vi har netop haft en skøn VR dag, og Christian og jeg som står for Kompostpladsen/Haveaffaldspladsen kommer om et par uger med en herlig illustrativt video vedrørende sortering af vores haveaffald.

Inden da vil jeg dog gerne opridse sorteringsreglerne.

Hvorfor? Fordi jeg er bibliotekar og elsker at ting står hvor de skal, og fordi vores organiske affald komposteres bedst hvis det lægges det rette sted. I dag har jeg netop set et herligt eksempel på det modsatte, og det er jo skønt, fordi det meget nemt viser, at alle ikke er bekendt med hvor planter, græs etc. skal placeres. Og det falder perfekt i tråd med vores informationskampagne 😀👍🌱🥀🍂

Here comes:

Haveaffald er alt det du kan trække op ad jorden, det der er luges og GRÆS 🌱💚
Det placeres i…(trommehvirvel):
HAVEAFFALD
Lige nu er det på højre hånd midt på haveffaldspladsen

Hækafklip er alt det du klipper af din hæk.
Det placeres i…HÆKAFKLIP
Hækafklip finder du på venstre hånd næstbagerst på Haveaffaldspladsen…

Kvas er smågrene, kraftige stængler (også med blomster og blade). Kvas finder man lige efter Grene til flis oppe til venstre.

Grene til flis er større grene op til en dåse omkreds. Det er det første og største rum på pladsen. (Men det benhårde Flis Crew, gør sit til at det bliver mindre og mindre)

Brænde er store grene, større end en dåse i diameter, træstubbe, træstammer og rødder.
Det er lige til venstre overfor indgangen.

Jord er til ren jord fra din have, som du ikke har plads til. Det smides allerbagerst på pladsen.

Kompost: Her lægger man INTET, men man må meget gerne tage kompostjorden og si den gennem risten, så har man nemlig jord med en masse god næring i, når man skal plante nyt.

Vi har placeret en skraldespand midt på plads, så hvis du opdager noget ikke organisk, det vil oftest være plastik fra potteplanter etc., så smid det derned. Vi kan se at der er en del plastik i haveaffaldet, og det har naturen ikke så godt af, som alle ved.

PAUSE
Og trænger man til et hvil, så står bænken nu midt på pladsen, så der må man gerne gå ind og sætte sig, der er herlig fred og ro.

SPØRGSMÅL? Kom bare forbi.

God sommer.
Haveaffaldspladsmand Morten/Have 35 “Godset”

Om Maria Hilstrøm Andersen, Have 50

Har have 50 sammen med min datter Freja. Bestyrelsesmedlem.
Dette indlæg blev udgivet i Nyhed. Bogmærk permalinket.