Infomøde vedrørende EL

El til skel – Infomøde 4. september 2016             

kl 11:00 på festpladsen

Samtidig fremførelse af el til skel ved alle haver

Billigere og færre gener

En del haveejere har valgt ikke at indlægge el. Bestyrelsen vil meget opfordre til, at alle haver uden tilslutning i den kommende efterårs- og vintersæson som minimum får ført el frem til skel ved haven.

Først og fremmest er det billigere at fremføre el samtidigt. Selve kablet koster ca. 125,00 kr/m mens nedgravningen af kablet står i ca. 250,00 kr/m. Nedgravningen kan i langt de fleste tilfælde deles mellem flere haver og omkostningen for de enkelte haveejere vil således blive mindre.

Men jeg har aldrig tænkt mig at få el i haven ….

Fremførelsen af el til skel vil ikke være et tab, selvom du ikke ønsker at få el i haven. Omkostningen til en ubenyttet fremførelse af el til skel vil være en investering, som forrentes med 3% per år de næste 20 år. Beløbet vil blive tillagt salgsprisen, når du engang sælger haven.

I de senere år har vi set flere haver tilslutte sig el i efterårs- og vintersæsonen. De mange isolerede gravearbejder giver gener under udførelsen og vores stier tager skade, som det tager tid og kræfter at reetablere. Bestyrelsen ønsker derfor, at disse gravearbejder færdiggøres en gang for alle til fælles bedste.

Jeg har tænkt mig at få el på et tidspunkt ….

Hvis du ønsker el indlagt i haven er det også en fordel, at arbejderne udføres samtidigt. Vi har indhentet tilbud på en standard installation hos 2 installatører, som samstemmende melder, at der er rabat ved flere samtidige arbejder. Den samlede entreprise bliver simpelthen mere interessant for installatørerne jo flere haver der skal installeres.

Det med småt ….

Bestyrelsen kan naturligvis ikke tvinge dig til at fremføre el til skel, men vi vil meget anbefale at du af hensyn til fællesskabet får det gjort. Bestyrelsen vil på generalforsamlingen foreslå, at tilslutning af el efter denne sæson kun kan foretages hvert tredje år for at minimere generne.

Kom til Infomødet og få svar på dine spørgsmål

På infomødet den 4. september 2016 kl. 11:00 på festpladsen kan du få svar på dine spørgsmål i forbindelse med el til skel og installation af el i haven generelt. Der vil være en el installatør tilstede under mødet.

Mød talrigt og deltag konstruktivt!

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

electricity

Om Maria Hilstrøm Andersen, Have 50

Har have 50 sammen med min datter Freja. Bestyrelsesmedlem.
Dette indlæg blev udgivet i Begivenhed, Nyt fra bestyrelsen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.