Nyhedsbrev

Valby 10-08-2022

 

Nyhedsbrev august 2022 for H/F Brohaven.

 

Gode havevenner.

 

Her et nyhedsbrev om hvad bestyrelsen går og pusler med af udfordringer ift. vores samarbejdspartnere og internt.

 

PARKERING:

Københavns Kommune (KK) har varslet parkeringszoner i København og nu rammer det os. KK har varslet, at fra april næste år vil der blive 3 timers parkeringszone på Ole Borchs vej. I første omgang er haveforeninger ikke noget man tager højtideligt i KK, trods andre udmeldinger. Vi har i bestyrelsen skrevet høringssvar og skrevet et personligt brev til overborgmesteren og klaget vor nød. Vi har i skrivende stund endnu ikke hørt fra hende.

 

BYGGEREGLEMENT:

To af vores haveejere har fået afslag på deres byggeansøgninger og har klaget over det. KK har alene begrundet afslaget med at brand- og redningspersonale ikke kan køre hen til de enkelte haver for at slukke brand eller hente en sløj person. Bestyrelsen er allerede i dialog med KK om det og er i gang med at udarbejde en beredskabsplan. En beredskabsplan beskriver hvordan brand- og redningsfolk skal få adgang til Brohaven og hvordan de kan udføre deres arbejde. Heldigvis har I været så forudseende at vælge to brandmænd til bestyrelsen, der nu står for dette arbejde. Målet er i første omgang at få byggetilladelser fra KK og på længere sigt at lovliggøre foreningen, så KK ikke længere skal blande sig i foreningens byggerier.

 

KLOAKERING:

Kloakudvalget har ikke holdt sommerferie, og vi er nu kommet så langt, at vi er ved at vælge rådgiver. Rådgiverens opgave er at stå for projektet – dvs. have ansvaret for projektet og dets gennemførelse. Når vi har skrevet kontrakt med rådgiveren, kan de begynde at lave projektet – dvs. finde en pris på, hvad det kommer til at koste – målet for det er stadig, at vi kan præsentere to projektforslag og priser på generalforsamlingen i februar 2023.

 

JUBILÆUMSFEST 2023:

Nu til noget lidt sjovere

I 2023 har Brohaven 80-års jubilæum, og dette skal fejres. 

Datoen for festen bliver d. 10. JUNI 2023. Så reserver denne dato i jeres kalender allerede nu. Jubilæumsfesten erstatter sommerfesten. 

Planlægningen af festen er allerede i fuld gang. Der er nedsat et festudvalg, som består af en flok kreative haveejere med Mette (have 89) fra bestyrelsen og Peter (have 86) som primus motorer. 

Udvalget er pt. i fuld gang med at lave et udkast til en ”køreplan” for jubilæumsfesten, og den kommer til at involvere mange mennesker. Så vi håber, at I alle vil bakke op omkring arrangementet. 

Der vil indenfor kort tid komme et nyhedsbrev, som fortæller om de videre ideer.

KONTAKT TIL KØBENHAVNS KOMMUNE:

Omkring de tunge emner parkering, byggereglement og kloakering, vil vi gerne bede jer om ikke at kontakte KK udenom bestyrelsen, men i stedet komme til os. Så vil vi gå videre med de indvendinger, som måtte være.

 

I er selvfølgelig velkomne til at stille spørgsmål til det ovenstående, og vi vil i bestyrelsen svare på disse. 

Husk at holde en god tone, tak.

 

Bestyrelsen.

Om Maria Hilstrøm Andersen, Have 50

Har have 50 sammen med min datter Freja. Bestyrelsesmedlem.
Dette indlæg blev udgivet i Nyhed. Bogmærk permalinket.