Syltede abrikoser med rosmarin og mandler

Syltede abrikoser med rosmarin og mandler

IMG_5774[1]

Selvom den her opskrift ikke er lavet på ret meget fra haven, synes jeg I skal have den alligevel, for den er alt for lækker.

Lige nu er abrikos sæsonen ved at være slut og mange steder kan man købe friske abrikoser billigt. Jeg købte selv 2 bakker a 500 gram til 10.- stykker i Fakta.

(3 medium glas)

850 g friske abrikoser (evt. blandet med 2-3 nektariner eller ferskner)
revet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
450 g Syltesukker med pektin
1 stilk frisk rosmarin
50 g smuttede mandler

Halvér frugterne, og fjern stenene. Skær dem i 4-6 stykker. Kom dem i en gryde med appelsinskal og -saft, og drys sukkeret over. Vend det godt rundt, og lad det stå i ½ time. Skyl rosmarinen, og nip bladene af. Hak dem ret fint. Hak mandlerne groft. Gem begge dele. Bring frugterne meget langsomt i kog. Når det koger rigtigt, skal det koge i 5 minutter. Fjern forsigtigt det skum, der dannes. Rør rosmarin og mandler i, og kog videre i 1 minut. Sluk. Er der stadig skum, fjernes det så godt som muligt. Skold glassene, fyld marmeladen på, og læg låg eller et viskestykke over, til marmeladen er helt kold. Opbevares bedst i køleskab.

Jeg bruger marmeladen på brød og som topping på skyr. Men den smager også helt fantastisk ovenpå et stykke dansk vesterhavsost. Mandler giver den bid og rosmarinen et frisk pift. Mums – super nemt, super lækkert.

Mvh
Mette – Have 33